Διπλή επαγωγική & υπέρυθρη εστία
- Συνδυασμός επαγωγικών και υπέρυθρων θερμαντικών πλακών
- Απλά χειριστήρια που συνδυάζουν τον κλασικό διακόπτη με τον χειρισμό αφής
- Εύκολο καθάρισμα
- Υψηλή αποδοτικότητα, εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια κατά το μαγείρεμα
Στο μαγείρεμα σε συνηθισμένη εστία, θερμαίνεται πρώτα η θερμαντική πλάκα της εστίας και μόνο τότε η θερμότητα μεταφέρεται στο μαγειρικό σκεύος που βρίσκεται πάνω στη θερμαντική πλάκα. Ακριβώς κατά η μετάδοση της θερμότητας από τη θερμαντική πλάκα στη βάση του μαγειρικού σκεύους είναι η στιγμή που σημειώνεται σημαντική θερμική απώλεια. Ειδικά όταν το μαγειρικό σκεύος δεν έχει επίπεδη βάση η οποία δεν εφάπτεται ολόκληρη στη θερμαντική πλάκα ή όταν το μαγειρικό σκεύος φέρει ακαθαρσίες.
Στο μαγείρεμα σε επαγωγική θερμαντική πλάκα η μεταλλική βάση του μαγειρικού σκεύους θερμαίνεται απευθείας. Κατά αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούνται οι θερμικές απώλειες με αποτέλεσμα το μαγείρεμα σε επαγωγική θερμαντική πλάκα να είναι ταχύτερο με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.
Η υαλοκεραμική, επαγωγική εστία παραμένει δροσερή καθώς η θερμότητα που παράγεται μέσω της επαγωγής προωθείται απευθείας στο μαγειρικό σκεύος (προσοχή, τμήμα της εστίας ενδέχεται να έχει θερμανθεί από το μαγειρικό σκεύος). Το μαγείρεμα σε επαγωγική εστία εξοικονομεί χρόνο (60 %) και ηλεκτρική ενέργεια (50 %). Παρέχει υψηλή απόδοση (μέχρι και 90 %) με ελάχιστη θερμική απώλεια. Η ομοιόμορφη υαλοκεραμική επιφάνεια της εστίας εγγυάται τον εύκολο και υγιεινό καθαρισμό.